Майки на деца с увреждания се събраха пред парламента,

...
  Майки на деца с увреждания се събраха пред парламента,
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания: Умираме бавно и мъчително, искаме живот за децата ни

 
Майки на деца с увреждания се събраха пред Народното събрание, с цел да изискат за следващ път съответна държавна политика. Майките ще наблюдават и идния спор в пленарната зала, пожелан от депутати от Българска социалистическа партия. Социалистите имат въпроси към министъра на труда и обществената политика Бисер Петков по отношение на политиките за решение на проблемите на хората с увреждания и съответните дейности на страната.
 
" От предходната се повдигат въпросите, сложени на митинга. Очакваме да чуят и народните представители и министърът на труда и обществената политика, че ние съществуваме, че нашите деца желаят да живеят и то през днешния ден и в този момент. Отново през вчерашния ден имахме среща и се говореше за обществени помощи, за асистенти. Ние желаеме промяна и закон за персоналните помощи за всяко едно дете с увреждане. Това е нещо, което се прави на калпак и се наливат едни пари от пусто в празно. Не могат да оцелеят. Ако 20 % имат асистенти, какво вършат останалите хора. Ситуацията е пагубна. Още тази зима няколко фамилии умряха от апетит и бедност и бяха открити дете до майка. Това е антисоциалната политика, която води страната към нас в продължение на повече от 22 години ", сподели Вера Иванова, майка на дете с увреждане.
 
Ние постоянно сме упорствали за промяна, самостоятелна оценка и на всяко дете съгласно потребностите да се помогне, добави тя.
 
" Ние съществуваме макар и на инат на страната. Това е политиката. Умираме постепенно и трудно. Искаме живот за децата ни. Не знам за какво обаче Министерството на труда и обществената политика не могат да го схванат. Просто желаеме децата ни да живеят. Не желаеме пари, желаеме промяна ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР